Ilmastotoivo

Ilmastonmuutos on tunnustettu aikakautemme vakavimmaksi ympäristöuhaksi. Fossiilisista polttoaineista (kivihiili, öljy, maakaasu ja turve) luopuminen on yksi tärkeimmistä tavoitteista ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

Liikenne tuottaa yli 20 prosenttia hiilidioksidipäästöistä, Suomessa hieman alle viidenneksen ja maailmanlaajuisesti osuus on nousemassa. Tärkeä muutos onkin se, liikenteen määrää vähennetään ja että sekä henkilö- että rahtiliikenteen energiantuotanto siirtyy sähköllä ja muilla vaihtoehtoisilla energialähteillä tuotetuksi ja raiteille.

Suomen talous on hyvin energiaintensiivistä ja sähkön käyttö on vuosi toisensa jälkeen kasvanut. Energiaa tarvitaan sähkön tuotantoon ja lämmitykseen ja sitä on välillisesti sitoutuneena kaikkiin tuotteisiin. Lähes puolet kaikesta energiasta kuluu teollisuudessa.

Tärkeimpinä ilmastotekoina tulee energian käyttöä vähentää ja ottaa käyttöön vaihtoehtoiset energialähteet (tuuli, aurinko, vesi, geoterminen energia, lämpöpumput).

Ruuan ilmastovaikutuksia voidaan pienentää syömällä kasvispainotteiseksi ja vähentämällä ruokahävikkiä ja käyttämällä mahdollisimman lähellä tuotettuja raaka-aineita.

Roskien lajittelulla ja kierrätyksellä on myös merkitystä. Mitä vähemmän jätettä, sen vähemmän kasvihuonekaasuja (metaani) pääsee ilmakehään ja sitä vähemmän energiaa kuluu jätteiden kuljetukseen. Suomessa jätteiden vaikutus ilmastopäästöihin on noin kolmen prosentin luokkaa.

Keskivertosuomalaisen vuosittaiset hiilidioiksipäästöt ovat nyt noin 10 000 kg vuodessa. Suomen hallitus on antanut lupauksen, että Suomi on  hiilineutraali valtio vuoteen 2035 mennessä. Sitran tutkimusten mukaan suomalaisen päästöt saavat olla vuonna 2030 enää 3000 kg /henkilö  ja vuonna 2035 luvun tulee tippua 2000 kiloon vuodessa. Kompensaatioprojekteissa tuetaan hankkeita, joilla vaihtoehtoisen energian tuotantoa lisätään.

Kasvava osa kompensaatioprojekteista perustuu metsänistutukseen, jolloin projektien vaikuttavuuden kannalta tärkeää on taata puiden pitkäikäisyys ja puutavaran jatkokäyttö kestävällä tavalla. Luonnon monimuotoisuuden takaaminen on myös ympäristöteko. Suomessa tarjotaan mahdollisuutta istuttaa metsää, suojella ikimetsää ja ennallistaa soita.

Rakkauden Metsä on uudistava konsepti

Rakkauden Metsä – konseptissa on tehty vastuullisia ja uudistavan toiminnan mukaisia valintoja kaikissa tuotannon vaiheissa. Yhteistyökumppanit on valittu huolella, kaikki tarvikkeet ja materiaalit hankitaan mahdollisimman läheltä ja vastuullisesti tuotettuina.

Symbolisen puun istutus muistuttaa luonnon merkityksestä ja kyvystä uusiutua. Luonto on paras opettajamme, kun maltamme pysähtyä huomioimaan luonnon ihmeitä kaikilla aisteilla. Ihminen on osa luontoa, ei sen hallitsija.

Tuemme pienyrityksiä tarjoamalla yhteistyömahdollisuuksia silloinkin, kun voisimme tehdä kaiken itse. Maksamme alan minimipalkkoja reilumpia palkkioita, koska matkailualan palkkaus ei ole mielestämme osaamista ja vastuuta vastaavalla tasolla (luonto-ja eräoppaan TES:n mukainen lähtöpalkka 11-13€/h).

Merkityksellisin missiomme on olla mukana toimimassa paremman tulevaisuuden puolesta ja tarjoamme tämän mahdollisuuden myös Sinulle. Tervetuloa mukaan tekemään hyvää – yhdessä!

Alla hinnoitteluperusteemme. Järjestämme istutustapahtumia ja metsäelämyksiä mahdollisuuksien mukaan ja tiedotamme niistä sosiaalisessa mediassa. Löydtä myös tarjolla olevat palvelut Verkkokaupastamme. 

Ympäristön kannalta paras teko on vähentää päästöjä ja ilmastotalkoiden toisena tekona kompensoida.  Rakkauden Metsä tarjoaa mahdollisuuden osallistua ilmastotalkoisiin ja suojella luontoa.